سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یوگا در سه ماهه دوم بارداری چه فواید و مزایایی دارد؟

 

بسیاری از افراد مخالف ورزش در دوران بارداری هستند، فرقی نمی‌کند ورزش، یوگا قبل از تولد یا تمرین با وزنه سبک یا حتی پیاده روی باشد. آنها از هر نوع حرکتی می ترسند. نظر شما در مورد ورزش و تحرک در دوران بارداری چیست؟

اگر منتظر تولد فرشته کوچک خود هستید، به شما تبریک می گویم! احتمالا خیلی ها به شما توصیه می کنند که کاملا استراحت کنید، اما در واقع شما در این روزها نیاز به حرکت و ورزش های متناسب با شرایط خود دارید.

تمرینات شما باید با شرایط بارداری تطبیق داده شود. این روزها تمرین یوگای دوران بارداری می تواند گزینه خوبی باشد. در این مقاله یوگای دوران بارداری و فواید آن را توضیح می دهیم و نحوه انجام تمرینات یوگای بارداری سه ماهه دوم را توضیح می دهیم.

 

یوگای قبل از تولد چیست؟

یوگای قبل از تولد، مانند یوگای سنتی، شامل تمرینات بدنی و تکنیک‌های تنفسی برای تعادل ذهن و بدن است. بسیاری از تمرینات یوگای دوران بارداری و یوگای سنتی یکسان هستند، اما برخی از تمرینات بسته به شرایط بارداری تغییر می کنند. تمرینات یوگا قبل از تولد شما به سه دسته تقسیم می شوند: سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم. در هر کلاس تکنیک ها و تمرینات تنفسی خاصی به شما آموزش داده می شود.

فواید یوگا برای زنان باردار چیست؟

فواید یوگا بسیار زیاد است. تمرینات یوگا کمک می کند بدن شما انعطاف پذیر، قوی و متناسب باشد. تحقیقات دانشگاهی در مورد یوگا برای زنان باردار انجام شده است. آنها نشان می دهند که این ورزش چقدر می تواند برای سلامت مادر و جنین مفید باشد. یوگا به خواب بهتر مادران کمک می کند. این ورزش اضطراب و افسردگی زنان باردار را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و به بهبود کمردرد و حتی حالت تهوع آنها کمک می کند.

دکتر حوری سادات متفکریان با 25 سال سابقه در مامایی و آموزش یوگای بارداری برای زایمان آسان است.

  • در دوره یوگای بارداری ما مادر باردار را بسته به سن بارداری، در کلاس‌های مختلف ورزش در بارداری ثبت نام می‌کنند.
  • یوگا بارداری (ورزش سبک در سه ماهه دوم) بین 20 تا 32 هفته
  • این دوره ها 8 جلسه به صورت حضوری و آنلاین  در هر ماه هستند که هر ماه شما می‌توانید آن را تمدید کنند.

برای اطلاع از تعرفه خدمات و رزرو نوبت مطب مامایی مرکز مامایی ماما میلاد با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

09963245048

02532928184

 

استرس را کاهش دهید

در دوران بارداری، برانگیختگی عاطفی و آسیب پذیری مادر رخ می دهد. این می تواند مادر را مضطرب کند. البته همه مادران اضطراب را تجربه نمی کنند. اما برای مادرانی که استرس دارند، یوگا یک پیشنهاد خوب و مفید است. یوگا با همسویی ذهن و بدن به مادر این امکان را می دهد که در لحظه حال فکر کند و از زمانی که صرف پرورش کودک در شکمش می شود لذت ببرد.

شاید برای بسیاری از مادرانی که زندگی پر استرسی دارند، یوگا فرصتی عالی برای رها کردن اضطراب و فشارهای دیگر و ارتباط ساده با کودکشان باشد.

 

کمک به تنفس راحت تر

با رشد کودک، فشار و مقاومت روی دیافراگم نیز افزایش می یابد و بر توانایی مادر برای تنفس تأثیر می گذارد. بسیاری از حرکات و تمرینات یوگا به باز شدن قفسه سینه، دنده ها و دیافراگم کمک می کند تا با پیشرفت بارداری بتوانید به طور طبیعی و راحت نفس بکشید و روی قفسه سینه احساس فشار نکنید.

 

کمردرد را کاهش دهید

تغییرات فیزیکی و افزایش وزن باعث ایجاد دردهای فیزیکی مانند کمردرد می شود. خوشبختانه، بسیاری از تمرینات یوگا باعث کشش و شل شدن عضلاتی می شود که به دلیل تغییرات بارداری تحت فشار هستند.

 

 

اگر به دنبال مرکز مشاوره مامایی میلاد هستید، بر روی لینک زیر کلیک کنید و یا با مرکز مامایی ماما میلاد تماس بگیرید.  09963245048  - 02532928184

 https://mamamilad.ir/

 

آیا همه می توانند در دوران بارداری یوگا انجام دهند؟

بله، حتی اگر قبلاً ورزشکار نبوده اید و یا یوگا انجام نداده اید، می توانید یوگا را در دوران بارداری شروع کنید و از آن لذت ببرید، اما مراقب اقدامات احتیاطی باشید.

اصلا به خودت سخت نگیر تمرینات تعادلی که ممکن است باعث زمین خوردن شما شود را انجام ندهید. تمرینات کششی سخت و انعطاف پذیری فراتر از توانایی های خود انجام ندهید. تا زمانی که احساس راحتی می کنید، به ورزش ادامه دهید. از هفته شانزدهم به پشت نخوابید. اگر ورزشکار هستید، تا حد امکان از وزنه های سبک استفاده کنید.

اگر در ناحیه لگن یا شکم خود احساس درد کردید، ورزش را متوقف کنید و اگر درد فروکش نکرد، با پزشک خود تماس بگیرید.

حدود 150 دقیقه تمرین در هفته کافی است. مطمئن شوید که تمرینات سبک و کم فشار هستند، به این معنی که باید بتوانید در حین ورزش صحبت کنید. اگر در حین تمرین نمی توانید صحبت کنید به این معنی است که به خود فشار می آورید و باید شدت تمرین شما تنظیم شود.

چه زمانی یوگا را در دوران بارداری شروع کنیم؟

بهتر است قبل از شروع یوگا با پزشک یا ماما مشورت کنید تا خیالتان راحت شود و مطمئن شوید که دلیلی برای عدم انجام یوگا وجود ندارد.

 

یوگا در سه ماهه اول

اگر ورزشکار هستید با نظر پزشک به تمرینات خود ادامه دهید. سه ماهه اول بهترین و راحت ترین زمان برای ورزش است. چون هنوز شکم شما زیاد بزرگ نشده و تغییرات فیزیکی خاصی ندارید. اگر احساس خستگی و حالت تهوع دارید، استراحت کنید و تمرین را متوقف کنید.

اگر ورزشکار نیستید، بهتر است برای شروع یوگا تا پایان هفته چهاردهم صبر کنید. اکثر مربیان و پزشکان توصیه می کنند که زنانی که اهل ورزش نیستند در سه ماهه اول بارداری ورزش ها و ورزش های جدید را امتحان نکنند.

زیرا متأسفانه بیشترین زمان سقط جنین در سه ماهه اول بارداری است. البته، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد انجام یوگا یا هر ورزش دیگری در سه ماهه اول به بارداری شما آسیب می رساند. اما برای حفظ ایمنی و احتیاط بهتر است در سه ماهه اول ورزش جدیدی انجام ندهید.

 

یوگا در سه ماهه دوم

سه ماهه دوم زمان خوبی برای شروع یوگای بارداری برای زنان غیر ورزشکار است. تا آن زمان بر حالت تهوع و خستگی مزمن غلبه کرده اید و استراحت بیشتری دارید. به علاوه، کودک شما کمی بزرگتر شده و تمرینات شما خاص تر می شوند.

با بزرگ شدن شکم، باید از انجام حرکاتی که نیاز به دراز کشیدن روی شکم دارند، خودداری کنید. همچنین از انجام حرکات چرخشی و پرشی که انجام آن برای شما آسان نیست خودداری کنید. اجتناب کنید

 

یوگا در سه ماهه سوم

در سه ماهه سوم شکم شما کاملا بزرگ شده است و نمی توانید حرکات و تمرینات زیادی انجام دهید. بهتر است یوگا را زیر نظر پزشک خود ادامه دهید و تمریناتی را انجام دهید که باعث راحتی و آرامش شما می شود، مانند انجام تمرینات روی صندلی. در پایان بارداری می توانید تمرینات آمادگی زایمان را با ماما انجام دهید.

تمرینات یوگا در دوران بارداری

در این بخش چند تمرین متناسب و مختص یوگای بارداری را به شما ارائه می کنیم. برای انجام یوگا در دوران بارداری، حتما بدن خود را خیلی مختصر و بدون پریدن گرم کنید. همچنین، هر زمان که احساس عدم تعادل کردید، از دیوار یا صندلی کمک بگیرید.

 

تمرین اول  گاو گربه

اگر کمردرد دارید، این حرکت به کشش و شل شدن عضلاتی که از ستون فقرات شما حمایت می کنند کمک می کند.

ابتدا چهار دست و پا روی زمین بنشینید.

شکم خود را منقبض کرده و پشت خود را گرد کنید.

ده ثانیه در این حالت بمانید تا زمانی که کاملاً انقباض عضلات پشت خود را احساس کنید.

سپس پشت خود را به داخل بچرخانید و آن را از داخل گرد کنید.

حرکت اصلاحی گربه-گاو از سری تمرینات یوگای بارداری را برای درمان کمر خود ده بار در روز تکرار کنید.

 

تمرین دوم - کشش دست و پای مخالف

این تمرین با تقویت عضلات کمر باعث راحتی و آرامش بیشتر مادر می شود.

چهار دست و پا روی زمین بنشینید؛

دست راست و پای چپ خود را بلند کرده و دراز کنید؛

چند ثانیه در این حالت بمانید سپس به پایین برگردید.

پس از چند ثانیه استراحت کوتاه، این تمرین را برای دست و پای مخالف تکرار کنید. (یعنی دست چپ و پای راست)

حرکت کشش بازو و پا را 10 تا 20 بار برای درمان کمر خود تکرار کنید.

 

تمرین سوم - کشش پشت پا

به حرکت سوم یوگای بارداری رسیدیم.

ابتدا دستان خود را روی زمین قرار دهید.

کمر و زانوها را کاملا صاف نگه دارید.

همانطور که به جلو و عقب حرکت می کنید، اجازه دهید عضلات پشت و عضلات پشت شما کشش و انقباض را به طور کامل احساس کنند.

حالا بایستید و به حالت اولیه برگردید.

پس از 30 ثانیه استراحت، این حرکت را در دو ست دیگر انجام دهید.

 

تمرین چهارم  حالت صندلی

به این تمرین یوگای بارداری، حالت صندلی یا اسکات باز پا می گویند و می توانید دستان خود را روی صندلی استراحت دهید.

 

پاهای خود را بیشتر از عرض باسن باز کنید.

به آرامی پایین بروید؛

دو ثانیه در این حالت بمانید، سپس به حالت اولیه برگردید و این حرکت را تکرار کنید.

 

تمرین پنجم - حرکت پروانه در یوگا

این تمرین یوگا برای زنان باردار به تنفس بهتر و افزایش آرامش شما کمک می کند.

چهار دست و پا روی زمین بنشینید؛

سعی کنید کف پاها را به هم بچسبانید.

زانوهای خود را تا جایی که می توانید روی زمین بیاورید.

از کشش عضلات داخلی ران خود لذت ببرید و پس از چند ثانیه به حالت اولیه بازگردید.

 

نکته: در طول تمرینات آرام باشید و اگر احساس خستگی کردید استراحت کنید. مطمئن شوید که یک بطری آب همراه خود داشته باشید. همچنین سعی کنید یک یا دو ساعت قبل از کلاس یوگا یک میان وعده سبک میل کنید.

 

سخن پایانی

در این مقاله در مورد یوگای بارداری و فواید این ورزش برای مادران و همچنین انواع تمرینات یوگا بارداری صحبت کردیم. برخلاف تصور بسیاری از افراد، بارداری نیازی به استراحت مطلق ندارد. در این دوران باید با توجه به شرایط بدنی مادر و با توجه به توصیه پزشک فعال باشید.

ورزش با یک برنامه خاص زیر نظر پزشک می تواند به سلامت مادر و کودک کمک کند. تمرین یوگا در دوران بارداری برای بسیاری از زنان باردار مفید است. یوگای بارداری استرس و درد عضلانی را کاهش می دهد. همچنین به بهبود کیفیت خواب و تسهیل تنفس و آمادگی مادر برای زایمان کمک می کند.

 

شماره تماس با مرکز مامایی ماما میلاد

09963245048

02532928184